Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Редовна годишња скупштина НСП

Јуче је у Београду одржана редовна годишња седница Скупштине Независног синдиката полиције.

 

На седници је осим руководства органа синдиката, присуствовало 65 делегата из свих Координационих центара. Најпре је председник Скупштине Жељко Ђуровић изнео делегатима следећи предлог дневног реда:

  1. Извештај Председништва,
  2. Финансијски извештај синдиката,
  3. Извештај Надзорног одбора,
  4. Измена статута,
  5. Разно.
     


Присутни делегати су се изјаснили гласањем да се усвоји предложени днени ред након чега је председавајући  Велимир Лукић поднео извештај о раду Председништва синдиката.
 


Лукић је навео да и даље синдикално чланство константно расте и да тренутно имамо нешто више од 16.076 чланова синдиката. Истакао је да је ово показатељ доброг рада нашег синдиката јер све више колега приступа нашим редовима.
 

Председавајући Председништва Велимир Лукић


Такође се осврнуо на рад синдиката у прошлој години наводећи да смо са послодавцем потписали Анекс ПКУ за полицијске службенике у коме све колеге добијају пун износ плате за време док су у изолацији због вируса Ковид-19, као и да им се уписује бенифиција у радни стаж док су у изолацији. Дотакавши се колективног уговора апеловао је на све присутне да због актуелне ситуације информишу колеге о Солидарној помоћи МУП-а што је обавеза по ПКУ као и да Независни синдикат полиције такође помаже члановима из Хуманитарног фонда синдиката.
 


Лукић је навео да често у медијима осуђујемо нападе на полицију како би извршили притисак на судство да се доносе оштрије казне за нападаче што ћемо и убудуће чинити.

Поменуо је да смо за око 1.000 такмичара успешно организовали Спортске игре НСП у Врњачкој Бањи и да ћемо ове године тамо одвести око 1.200 колега јер нас и има много више.

Лукић се у наставку свог обраћања дотакао свих осталих тема којима се бавио синдикат у претходној години било да су имале позитиван или негативан ефекат.

На крају излагања позвао је доскорашњег члана Извршног одбора Зорана Нијемчевића, који је отишао у пензију,  да му се јавно захвали на успешном синдикалном раду.
 

Зора Нијемчвић (лево) и председавајући Велимир Лукић (десно)


Након излагања председавајућег Лукића за говорницу је изашао члан Председништва Срђан Јовановић и образложио по ставкама финансијски извештај синдиката. Исти је истакао да централа порастом чланства све више помаже Координационе центре уплаћујући им значајна новчана средства на трајно коришћење, као и донације у опреми. Навео је и да је хуманитарни фонд синдиката, у складу са постојећим правилником, уплаћивао значајна средства оболелим члановима синдиката.
 

Члан председништва Срђан Јовановић


По завршетку излагања комплетног финансијског извештаја приступило се гласању, који су присутни делегати једногласно усвојили.
 

Председник Надзорног одбора Горан Лазић


Тада је председник Надзорног одбора Горан Лазић преузео реч и известио присутне о раду свог органа. Напоменуо је да је у свим извршеним контролама рада синдиката за протеклу годину утврђено да се радило у складу са Статутом и правилницима синдиката.

Када је Лазић завршио излагање председник Скупштине Жељко Ђуровић прочитао је делегатима предложену измену Статута након чега је наведени предлог ставио на гласање и исти су делегати  усвојили.
 


Након тачке разно завршена је овогодишња редовна Скупштина Независног синдиката полиције.


Ваш НСП

 

2071